استارتاپ (Startup) به شرکتهای تازه تاسیس شده برای کارآفرینی اطلاق میشود. شرکتهای استارتاپ یا نوپا دارای رشد و پیشرفت سریعی بوده و با نوآفرینی به رفع نیازهای بازار میپردازند. شرکتهای نوپا به مشاغل جدیدی که قصد دارند بزرگتر شوند اشاره دارد.
این شرکتها ممکن است شکستهای بالایی داشته باشند اما برخی به موفقیتهای چشمگیری دست مییابند. در دنیای امروز شرکتهای استارتاپی وجود دارند که سهام آنها بیش از یک میلیارد دلار است. از میان شرکتهای نوپای موفق میتوان به مایکروسافت، فورد موتورز و مک دونالد اشاره کرد.
فعالیت استارتاپ
هر شخصی ایدهای دارد که برخی از ایدهها معقول و مناسب میباشند. حتی اگر ایدهی شما عالی باشد، تفاوت زیادی میان داشتن یک ایدهی عالی و راهاندازی استارتاپ موفق وجود دارد.
راه اندازی استارتاپها غالبا توسط یک موسس کارآفرین به منظور حل و رفع یک مشکل ایجاد میشوند. بنیانگذار یک شرکت نوپا با تولید نمونهی اولیه خود با حداقل امکانات و سود، فعالیت خود را آغاز و در ادامه به توسعه نمونههای خود میپردازد. روند راهاندازی استارتاپ طولانی بوده و حتی بیش از سه سال زمان نیاز دارد بنابراین علاوه بر اینکه نا امید شدن در شکلگیری این شرکتها نقشی ندارد، تلاش مداوم و شکیبایی بسیاری نیز لازم است تا نتیجهی مورد نظر بدست آید.
فراموش نکنید به دلیل بالا بودن میزان شکست و همچنین نتایج نامشخص، ادامهی تلاش در طولانی مدت چالشی برای موسس است. ایدههای نو و جدید و اصول درست طراحی در این مدل شرکتها بسیار حائز اهمیت میباشد تا جایی که میتوان آن را ستون شرکت عنوان کرد.
اصول راه اندازی استارتاپ
تعداد بیشماری از شرکتهای کسبوکار در سراسر جهان وجود دارد که با شکست مواجه شده و ناموفق بودهاند. اما به همان اندازه کم نیستند استارتاپهایی که موفقیتهای شایانی بدست آورده و با قدرت به کار خود ادامه میدهند. ابتدا باید تعیین کنید که ایده شما ارزش و قابلیت تبدیل شدن به یک کسبوکار و تجارت را دارد. برای موفقیت با یک برنامهی کامل فعالیت خود را شروع کنید.
موارد زیادی در شکلگیری شرکتهای نوپا نقش دارند که به برخی از این اصول در ادامه اشاره شدهاست.
- طراحی و راهاندازی استارتاپ با منابع محدود و هزینههای حداقلی به دلیل عدم اطمینان کامل از کارایی شرکت یکی از موارد مهمی است که باید در نظر داشته باشید.
- نیاز بازار را قبل از راهاندازی بررسی کرده تا با تقاضای ضعیف مواجه نشوید.
- برای درک بهتر و درست نیاز مشتریان تحقیق و مشورت کنید.
- عدم اطمینان در بسیاری از تصمیمهای استارتاپها، دخیل است درنتیجه برای راهاندازی باید انعطافپذیر باشید.
- مشارکت و همکاری با سایر شرکتها برای ارائه مدل کسبوکار خود نیز کارآمد خواهد بود.
- رقابت در عرصه مورد نظر نیز از نکاتی است که قابل توجه است.
آموزش راه اندازی استارتاپ
بسیاری از موسسات و دانشگاهها آموزشهای لازم برای راهاندازی استارتاپ را ارائه میدهند. برخی دورههای کارآفرینی در دانشگاهها به موضوع شرکت نوپا نیز میپردازند. شرکتهای نوپا در هر زمینهای میتوانند شکل بگیرند اما اغلب در زمینه تکنولوژی و فناوری فعالیت گستردهتری دارند.
این جمله از ریچارد برانسون که ” بهترین روش برای یادگیری در هر کاری، انجام دادن آن است” را هرگز از یاد نبرید.
برای راهاندازی استارتاپ موارد زیادی را باید در نظر داشته باشید. یک استارتاپ موفق مستلزم صبر و پشتکار فراوانی است. یک مجموعهی شرکت نوپای قوی شامل افراد کارآفرین، سرمایهگذاران و مشاوران میباشد.
اولین قدم برای راهاندازی طرح ایدهی مناسب و خلاقانه است. بررسی و تحقیق در مورد ایده خود را انجام داده و با اطلاعات کافی وارد عرصه استارتاپ شوید. مرحلهی بعدی برآورده هزینههای احتمالی است. شروع هر کاری نیاز به سرمایه دارند هرچند کارهای کوچک مانند استارتاپها هزینهی اولیهی بالایی ندارند.
برای تامین هزینه های راهاندازی استارتاپ خود از راههای مختلفی مانند سرمایه گذاران شخصی، گرفتن وام و… میتوان استفاده کرد. مجموعهی کاری و همچنین ترکیب و ساختار کاری خود را انتخاب کنید. نام شرکت یکی از مهمترین عواملی است که باید توجه فراوانی به آن کنید. نام استارتاپ شما باید منحصربه فرد، خلاقانه، مرتبط با کاری که انجام میدهید و گیرا باشد.
شروع و راهاندازی هر کاری نیاز به دریافت مجوزهای مورد نیاز دارد بنابراین قدم بعدی درخواست و کسب مجوزهای لازم است. دفتر و مکان شرکت را انتخاب کرده و با توجه به نوع کاری که قرار است در شرکت نوپای شما انجام شود تجهیزات و وسلیههای مورد نیاز را تهیه کنید. محل کار شما باید مناسب با نوع کسبوکار و همچنین بودجه راهاندازیتان باشد.
همچنین وبسایتی برای استارتاپ خود راهاندازی کنید. بعد از ایجاد وبسایت حضور خود در دنیای مجازی را پررنگ کنید. در برنامههای مانند فیسبوک، توییتر و اینستاگرام حضور گسترده داشته و کار و محصولات خود را به نمایش بگذارید.با تکیه بر پشتکار و مجموعهی متخصص خود فعالیت استارتاپ خود را آغاز کنید. بازاریابی اصل مهمی در پیشرفت شرکت شما است لذا باید به آن توجه ویژه کرد. با جذب بیشتر مشتریان کسبوکار خود را ارتقا داده و مجموعه کاری خود را بزرگتر کنید.
نقش پر رنگ تبلیغات در زندگیهای مدرن امروزی را فراموش نکنید. در تبلیغات خود از روشهای جدید و جذاب کمک بگیرید. تبلیغ تا حد زیادی نشاندهندهی برند و نوع کار شماست.
عواملی که باعث شکست استارتاپ شما میشود
- نیاز بازار: بدون توجه به کمبودها و نیاز بازار کسبوکاری راهاندازی کرده باشید.
- عدم توانایی در تامین بودجه: برای راهاندازی استارتاپ به هزینههای پایهای نیاز است و همچنین این بودجه موجود باید به بهترین صورت مدیریت شده تا در ادامه با کمبود منابع مالی مواجه نشوید.
- محصول بیکیفیت: کیفیت در جذب مشتری حرف اول را میزند همچنین باید در تولید محصولات خلاقیت و نوآوری داشته باشید.
- تبلیغات اشتباه: همان طور که گفته شد تبلیغات در موفقیت و جذب مشتری اهمیت بسیاری دارد. برای تبلیغ کار خود حتما از افراد متخصص و کاربلد کمک بگیرید.
- عدم صبر و شکیبایی: بسیاری از کارها در میانهی راه رها میشوند. برای داشتن استارتاپی موفق هرگز صبر و تلاش مداوم و همه روزه را از یاد نبرید.
- کپی برداری ضعیف: نداشتن ایده نو و همچنین کپی از کسبوکارهای موجود یکی از عوامل شکست شما میتواند باشد.
عملکرد استارتاپ
اولین وظیفهی شرکت بعد از راهاندازی برای توسعه و پیشرفت جمعآوری مبلغ قابل توجهی است. بهترین گزینه جذب سرمایهگذار برای این کار میباشد. به منظور این کار استارتاپ باید دلایل محکم و یا نمونه اولیهی قوی برای متقاعد کردن سرمایهگذار داشته باشد.
در مراحل اولیه، شرکتهای نوپا در آمد کم و ناچیزی دارند. علاوه بر سرمایه گذارها وامهای کوچک حمایتی دولت نیز راهی برای تامین نیاز مالی اولیهی شرکت میباشد. برای داشتن شرکتی موفق نیاز به فداکاریها، شب بیداریها و تلاشهای سخت دارید.
71 درصد از کارها بعد از 10 سال متوقف میشوند. زمانی که شرکت خود را راهاندازی کردهاید باید به همان سختی روزهای اول کار و تلاش کنید تا موفقیتهای هرسال را برای خود رقم بزنید. با توجه به موارد گفته شده وجود مشاور و راهنما کنار خود میتواند به موفقیت هرچه بیشتر شما کمک کند.
برای هر کاری آماده شوید و انتظار شرایط غیر منتظره را نیز داشته باشید. با برنامه ریزی مناسب و درست به راحتی موانع پیش رو را میتوان مدیریت کرد. اجازه ندهید این موانع سد راه موفقیت شما شود و از اشتباهات رخ داده دلسرد نشوید. بخش بزرگی از کارآفرین بودن یادگیری از اشتباهات است. فراموش نکنید که تیم کاری شما اهمیت بسیار بالایی در به نتیجه رسیدن استارتاپ شما دارد. بنابراین در انتخاب افراد مجموعهی خود دقت کافی را داشته باشید.
مقالات مرتبط:
بدون دیدگاه